Om oss

Bengtsgårdens glutenfria vill ge glutenallergiker i Sverige fler valmöjligheter på marknaden. Vi erbjuder produkter som är framkallat av experter i Polen som säkerhetställer att hela sortimentet av glutenfria produkter är fri från korskontaminering med livsmedelsallergener. Sortimentet består av mjukt bröd, fantastisk pasta, poröst mjöl, extremt goda kakor och flingor. Vi är ett nystartat företag från år 2021 som har stora visioner. I framtiden hoppas vi att alla ska kunna få njuta av ett mjukt och fräscht glutenbröd vart de än befinner sig. Det ska vara lättillgängligt att äta ett bröd med bra kvalité för oss alla. Namnet Bengtsgårdens Glutenfria skapades som en hyllning till en familjegård som gått i arv i nästan 270 år. 

Våra produkter importeras från ett företag vid namn Incola som kommer från Polen. Incola har tillsammans med experter framställt en process för att förhindra alla glutenfriaprodukter mot korskontaminering med livsmedelsallergener. År 2017 blev alla Incolas produkter certifikerade av Polish Coeliac Society. Gunilla Norman

Jag har varit glutenallergiker i över 28 år och har konstant letat efter ett bröd som passar mig. När jag och min man Anders var på en semesterresa i Polen testade jag ett bröd från Incola och det blev direkt en favorit. Det fick mig att glömma mitt medicinska tillstånd och fick mig att vilja dela med mig till andra. Vi tog därför beslutet om att starta Bengtsgårdens Glutenfria så fler glutenallergiker kan njuta av ett bröd med fantastisk kvalité. 

Tillagd i varukorgen